Naš tim-naša profesionalnost

Doc.dr.sc. Tomislav Lauc, dr.med.dent., spec. ortodont

Diplomirao 1997. godine na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu. Specijalist ortodont, doktor biomedicinskih znanosti, viši znanstveni suradnik, predavač na Sveučilištu u Zagrebu, Sarajevu, Osijeku i Splitu, stalni sudski vještak za stomatologiju.

Predsjednik je Hrvatskog društva ortodonata Hrvatskog liječničkog zbora (HDO HLZ) i član Izvršnog odbora i Odbora za specijalizacije European Academy for Maxillo- Dento- Facial Radiology (EAMDFR). Educirao se u Beču (Austrija), Bostonu i Houstonu (SAD), Berlinu (Njemačka), St.Petersburgu (Rusija), Vitoriji (Španjolska) i na mnogobrojnim seminarima i skupovima iz svih područja dentalne medicine.

Dobitnik znanstvenih i stručnih priznanja i nagrada (Dahlberg Award od američke udruge dentalnih antropologa (DAA), 1. nagrade za nevidljive ortodontske aparate na XVIII. Congresso int. SIDO u Firenci 2006., proglašen Ambassador of Excellence to BSCOSO 2015.), urednik i član uređivačkih odbora znanstvenih časopisa, predsjednik i član organizacijskih i znanstvenih odbora stručnih i znanstvenih skupova i kongresa. Međunarodni predavač ortodoncije, čeljusnog zgloba i CBCT dijagnostike. Područje njegovog rada je ortodoncija za djecu i odrasle, liječenje bolnih stanja čeljusnog zgloba i žvačnog sustava, 3D dijagnostika, implantologija i regenerativna terapija.

Saznajte više...

Dr. Mira Jukić Lauc, dr. stom.

Naša inspiracija.

Završila Stomatološki fakultet u Zagrebu. Više godina radila u ordinacijama u Švicarskoj i Njemačkoj gdje je preuzela način rada u vrhunskim ordinacijama europske stomatologije i unijela ih u svoj svakodnevni rad. Zbog toga je bila jedna od vodećih općih stomatologa u Hrvatskoj.

Među pionirima je privatne stomatološke prakse u Zagrebu i u tadašnju stomatološku doktrinu uvela je najviše standarde švicarske i njemačke stomatologije. Njezina privatna ordinacija bila je niz godina smještena u Ilici 19. Učitelj mnogobrojnih mlađih kolega tijekom svih godina svoje prakse. Postavila je temelje suvremene dentalne radiologije i uvela digitalne panoramske snimke u svakodnevnu upotrebu u zagrebačkoj stomatologiji.

Educirala se u Zurichu, Bernu (Švicarska), Grazu (Austrija) te na brojnim stomatološkim skupovima u zemlji i inozemstvu. Područje rada joj je oralna kirurgija, protetika, totalne proteze, djelomične proteze, restaurativna stomatologija. Pokretač je i osnivač Stomatološke poliklinike Apolonija.

MW5A0673

Mr. sc. Ivana Toljan, dr.med.dent., spec. stomatol. protetike

Diplomirala 2004. godine na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu. Od 2006. godine radi u Stomatološkoj poliklinici Apolonija. Specijalist je stomatološke protetike.

Poslijediplomski znanstveni studij završava 2011. godine obranivši magistarski rad na temu „Učinkovitost različitih sustava za ispiranje korijenskih kanala“, a specijalistički rad obuhvaćao je keramičke veeners ljuskice kao trajno i izvrsno rješenje za estetiku prednjih zuba. U izradi je doktorske disertacije iz područja  najnovijih biokeramičkih materijala i 3D dijagnostike. Od završetka studija sustavno se educira pohađajući mnoge kongrese i seminare u različitim granama stomatologije.

Odgovorna, precizna i pedantna te puna znanja i iskustva u najzahtjevnijim stomatološkim radovima, dr. Toljan je nositeljica estetske stomatologije i protetike u našem timu. Područje njenog rada je restaurativna i estetska stomatologija, ljuskice, protetika fiksna i mobilna, liječenje korijenskih kanala zuba (endodoncija), izbjeljivanje zuba, dermalni fileri i 3D dijagnostika.

Dr. Ivana Rupić, dr.med.dent.

Diplomirala na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu s temom “Učinak lasera na kvalitetu cijeljenja oralnokirurških rana” i od 2013. godine važan je dio našeg tima. Stručna izvrsnost i marljivost prepoznata je tijekom studija pa je nagrađena Rektorovom nagradom. Topla i pristupačna te nježna u radu s pacijentima. Posebno pažljiva u radu s djecom te brzo stječe povjerenje malih pacijenata.

Educirala se u Beču (Austrija) i Varšavi (Poljska) te usavršava u području kraniofacijalnog rasta i razvoja te liječenja ortodontskih anomalija. Pri kraju je izrade doktorske disertacija iz područja ortodoncije i kraniofacijalne morfometrije. Autorica je više znanstvenih radova publiciranih u međunarodnim znanstvenim časopisima te stručnih radova. Velika nam je snaga u dijagnostici, vođenju i terapiji ortodontskih pacijenata te predortodontskoj pripremi i restaurativnoj stomatologiji. Organizirana i marljiva, predana je poslu i odgovorna.

Njezno područje rada su dijagnostika, ortodoncija za djecu i odrasle, dječja i preventivna stomatologija, restaurativna stomatologija, upotreba lasera u stomatologiji, kefalometrijska i 3D dijagnostika, stomatološka fotografija.

Renata Kolarec, glavna sestra

Završila medicinsku školu u Zagrebu. Nakon stjecanja iskustva u općoj medicini i kirurgiji zapošljava se 2002. godine u Stomatološkoj poliklinici Apolonija.

Posjeduje izvrsne komunikacijske sposobnosti i topli i brižan odnos prema pacijentima i suradnicima. Vrijedna, marljiva i uvijek nasmijana i pristupačna. Svojom toplinom i humanim pristupom uklonit će svaki strah kod pacijenta i učiniti ugodnim liječenje svakom pacijentu.

Područje rada joj je pretkirurška i kirurška priprema, ortodoncija, instrumentacija, asistiranje, odnos i komunikacija s pacijentima, realizacija protokola ISO standardizacije, priprema 3D dijagnostike

Ana Rajić, glavni zubni tehničar

Završila Školu za zubne tehničare u Osijeku. Iskustvo stječe u radu u zubotehničkim laboratorijima, a od  2007 dio je tima Stomatološke poliklinike Apolonija.

Krasi ju marljivost, odgovornost i skrb za pacijente. Toplinu i veselje kojom zrači prenosi na sve oko sebe. Uvijek vedra i ljubazna, ugodna i susretljiva osoba, koja s nevjerojatnom lakoćom obavlja svakodnevne poslove i u koju se uvijek možemo pouzdati. Osim što je profesionalna i predana poslu, Ana je pravi oslonac i podrška pacijentima te je uvijek na raspolaganju za pitanja i pojašnjenja. Odlikuju ju izuzetne radne navike.

Područje rada: protetska i implantološka zubna tehnika, koordinacija s dentalnim laboratorijima, instrumentacija, asistiranje, ortodontska priprema i retencija.

Manda Klarić, dentalna asistentica

Završila medicinsku školu u Zagrebu. Iskustvo stječe u radu u različitim medicinskim ustanovama i bolnicama, a 2013. godine pridružuje nam se i preuzima brigu o pacijentima u svakodnevnim poslovima. Vrijedna i marljiva, odgovorna i obazriva, Manda je vrlo brzo postala neizmjerno važan dio našeg tima.

Područje rada: protetska i implantološka instrumentacija, asistiranje, laboratorijska priprema biotehnoloških materijala, ortodontska priprema.

Dentalna asistentica

Ivana Selestrin, ing.med.rad. i dentalna asistentica

Naša nova suradnica, diplomirala je na Medicinskom veleučilištu smjer medicinske radiologije i završila edukaciju za dentalnu asistenticu. Pedantna, staložena, odgovorna, pacijentima unosi mir i sigurnost. Sjajno se uklapa u orijentaciju našeg rada na 3D dijagnostiku i brigu za pacijenta. Novo pojačanje za naš tim.

Područje rada: protetska i implantološka instrumentacija, asistiranje, koordinacija s radiološkim laboratorijima, CBCT 3D dijagnostika.

Slikom kroz Polikliniku Apolonija…