visit-bg

3D dijagnostika

 

Zubni rendgen dr. Lauc, Ilica 19, prvi u Zagrebu omogućuje 3D dijagnostiku, odnosno 3D CT na bazi stožaste zrake (Cone Beam CT), zubnu snimku visoke kvalitete potrebnu za dijagnozu i planiranje stomatološkog zahvata. Visokokvalitetni postupci mogu se obaviti učinkovito i sigurno. SCANORA 3D kombinira nisku dozu zračenja, brzu sintezu slike i visoku preciznost. Standardna rezolucija nudi najniže zračenje, a visoka rezolucija poboljšava preciznost i povećava količinu podataka na snimci. Najmanji voxel (volume element – jedinica veličine prikazivanja) koji se može postići jest veličina od 0.13 mm i to na 3D S polju. U svrhu manjeg zračenja pacijenata rezolucija se smanjuje s povećanjem veličine polja.

3D-3

Smanjena potreba za zračenjem

Količina zračenja kod svih polja slikanja je niska. Zračenje pri polju S 6×6 cm može se usporediti sa 2 digitalna ortopana, a prilikom slikanja većeg polja i sa visokom rezolucijom s nekoliko panoramskih eksponiranja.
Stvaranje slike uz pomoć rendgenskih zraka je kompromis između kvalitete slike i izlaganja zračenju. Upotrebom SCANORA 3D uređaja ta je dvojba uspješno riješena kombinacijom vrlo visoke kvalitete slike i velike količine informacija sa niskom razinom zračenja. Ključni faktori jesu proizvodnja pulsirajućih rendgenskih zraka visokog tehnološkog stupnja i najnovija ART metoda rekonstrukcija slike.
SCANORA 3D omogućuje precizno smanjenje doze izlaganja zračenju ovisno o potrebnoj osnovnoj dijagnozi ili praćenju tijeka cijeljenja.

Visoka dijagnostička vrijednost

Sistem SCANORA 3D omogućuje novi i inovativni način uvoda u dentomaksilofacijalnu anatomiju i obavljanje dijagnostičkih zadataka. Vrlo je lako odabrati najpovoljniju trodimenzionalnu tehniku za specifični problem, a potom isplanirati odgovarajuće liječenje te pratiti rezultate. Korisnik može sam odrediti koje će karakteristike sistema upotrebljavati, što pridonosi odličnim dijagnostičkim performansama.

Izvanredna matematička 3D sinteza slike

Po prvi puta u području dentalne radiologije SCANORA 3D koristi naprednu algebarsku rekonstrukcijsku tehniku (ART). Za rekonstrukciju prostornih 3D podataka. ART poboljšava kvalitetu i manje je podložan glavnim uzrocima nesavršenosti slike (pomicanje, rekonstrukcija i metali). Za ART metodu potrebna je manja količina zračenja od uobičajenih algoritama, kvaliteta slike je postojana i razina postignuća kvalitetne slike je vrlo visoka.

3D-EX-img

Odlične mogućnosti upravljanja slikom

Uz sve funkcije uobičajenog postupka sa slikom, tu je još i širok izbor dijagnostičkih alata. Između ostalog, prikaz površine i volumena sa isječkom anatomske ravnine/visine, koja se koristi da bi se virtualno uklonile strukture koje smetaju i da bi se moglo vidjeti područje koje se pregledava. Ostale mogućnosti dozvoljavaju povećanje vidljivosti zuba, kosti i mekog tkiva. Također je moguće regulirati prikaz u boji i stupnjeve zasjenjenja i transparencije.

Jednostavnost upotrebe

Klinički slučajevi prikazani su na CD-u i mogu se direktno pregledavati pomoću snimljenog preglednika. Preporućujemo kopiranje sadržaja CD na hard disk računala i pokretanje iz računala u svrhu bržeg učitavanja. Prema želji liječnika mogu se prikazati na filmovima veće (35×43 cm) ili manje (25×30 cm) dimenzije. Uz standardni kompjuterski program 3D vizualizacije koji je u paketu sa snimkom može se koristiti i većina drugih programa koji podržavaju DICOM format. Na taj način sistem je dostupan i otvoren mnogim prilagodbama i promjenama, moguće nadograđivati te koristiti koncepte vođene implantologije.