visit-bg

Pregledavanje CBCT

3D CT na bazi stožaste zrake (Cone Beam CT) pruža veliki broj mogućih kombinacija prikaza.

Neograničeni broj kombinacija prikaza

Od jedne 3D snimke moguće je proizvesti bilo koji broj visoko kvalitetnih presjeka: panoramskih, aksijalnih, transverzalnih, poprečnih, sagitalnih, kosih i trodimenzionalnih, a sve to samo s nekoliko klikova mišem. Debljina svake snimke tj. presjeka može se podesiti prema vlastitoj želji. Tako ste u mogućnosti na ekranu vidjeti bilo koju kombinaciju presjeka. Uz set snimaka postavit ćemo nekoliko „Projekata“ tj. kombinacija projekcija koje se mogu pregledavati.

cbct-img-01

Panoramske i telerendgenske slike

Panoramske i telerendgenske slike također se mogu dobiti rekonstrukcijom trodimenzionalnog volumena 3DL/DXL polja i to individualno sa vlastitim reguliranjem debljine slojeva.

Poprečni presjeci

Lako i brzo moguće je proizvesti slijed poprečnih presjeka za bilo koji dio maksilofacijalne anatomije.

Aksijalne snimke

Pregledavanje serije aksijalnih snimaka odličan je način ocjenjivanja stanja sinusa, dišnih putova, nakupina u izvodnim kanalima žlijezda, položaja umnjaka i impaktiranih zuba.

Transverzalne snimke

Transverzalni način pregleda daje jasnu sliku sinusa i položaja korijena unutar kosti i prema okolnim strukturama.

MPR (MultiPlanar Reconstruction)

Višedimenzionalna rekonstrukcija je osnovni način vizualizacije anatomije. Odsječci se mogu prilagoditi po želji korisnika da bi prikazali mjesta interesa iz različitih smjerova. Program automatski proizvodi poprečnu snimku nakon što se povuče centralna linija uzduž čeljusti. Nije potrebno trošiti vrijeme na poboljšanje i preinake. Na snimkama se jasno može označiti put i položaj živca te napraviti sva željena mjerenja.

cbct-img-02

3D rekonstrukcija

Izvrstan 3D prikaz koštanih struktura pruža odličnu preglednost i diže komunikaciju sa pacijentom na višu razinu.