visit-bg

Primjena CBCT za znanstveni rad

Znanstveni rad

3D CT pruža izvrsne mogućnosti za različita znanstvena istraživanja. S obzirom da su snimke standardizirane i da se kalibracija provodi na redovnoj bazi snimke pružaju potpuno točne i precizne podatke koji su spremni za daljnju obradu. Vrlo detaljni morfometrijski podaci mogu se brzo i jednostavno višestruko provoditi uz savršenu točnost.

Osim biometrije moguće je proučavati ljudsku raznolikost, strukturu tvrdih tkiva, njihovu gustoću, oblik i varijabilnost, anatomske karakteristike, patološke promjene, anomalije i malformacije itd. Primjena CBCT može biti u različitim područjima znanosti od anatomije i antropologije preko fiziologije, histologije, denzitometrije, patologije pa sve do prikaza slučajeva i proučavanja biomehanike žvačnog sustava i okluzijskih odnosa.

Za potrebe znanstvenih publikacija moguće je napraviti visoko kvalitetne slike sa 3D prikazom i mjerenjima. Prikazi rijetkih medicinskih slučajeva trajno se mogu pohraniti u 3D formatu i kasnije ponovno koristiti za dodatna istraživanja.

ANTROPOLOGIJA
ANATOMIJA I PATOLOGIJA
DENZITOMETRIJA
MORFOMETRIJA
OKLUZIJA
SINDROMI
PRIKAZI SLUČAJEVA
SLIKE ZA PUBLIKACIJU